МИ ПРОПОНУЄМО

Транспортування рідкого шоколаду за допомогою перерозмірного приводу!

Зміст

Транспортування рідкого шоколаду за допомогою перерозмірного приводу

Приклад з практики – Як ефективно транспортувати речовини зі змінною густиною?

Існуючий процес:

Вдосконалений процес:

Де ще це рішення буде ефективним?

 

Транспортування рідкого шоколаду за допомогою перерозмірного приводу

Приклад з практики – Як ефективно транспортувати речовини зі змінною густиною?

На підприємстві харчової промисловості нашого клієнта транспортується рідка шоколадна маса, яка з часом змінює свою густину. Загустіння середовища ускладнює його транспортування трубопроводом і пошкоджує елементи системи. Щоб процес відбувався ефективно, а програма працювала без збоїв, достатньо було впровадити просту зміну. Прочитайте мій допис і дізнайтеся, яке рішення виявилося ефективним у програмі нашого клієнта!

Працівник у захисному одязі керує промисловою машиною для змішування та переробки шоколаду.

У харчових підприємствах транспортуються різноманітні речовини, в тому числі ті, які під впливом зовнішніх факторів, таких як температура, змінюють свою густину. Один з наших клієнтів зіткнувся з проблемою частих поломок кульових клапанів, що використовуються в системі транспортування шоколаду. Виявилося, що середовище мало тенденцію до загустіння при зниженні температури. Пневматичний привід, підібраний для шоколаду в рідкому стані, не міг правильно керувати клапаном, коли середовище густішало. Використання теоретично перерозмірного приводу відносно діаметра клапана повністю усунуло проблему.

Напис "Наше рішення в дії" на білому фоні з блакитними графічними лініями.

Існуючий процес:

  • Харчовий завод займається виробництвом шоколадних виробів.
  • Для транспортування рідкого шоколаду використовується система, що складається з трубопроводу, кульових клапанів і пневматичних приводів.
  • Середовище змінює свою густину під впливом температури — коли вона падає, утворюється густа суспензія.
  • Приводні механізми, підібрані відповідно до розміру клапанів і рідкого стану середовища, не в змозі правильно керувати клапанами.
  • Кульові клапани часто виходять з ладу.
  • Клієнт змушений замінювати пошкоджені вироби на нові.

Вдосконалений процес:

Після ретельного аналізу процесу транспортування шоколаду ми вирішили випробувати рішення, що використовує навмисно перерозмірний пневматичний привід. Медіум, протікаючи через початкову ділянку трубопроводу, мало меншу густину, ніж на його кінці, через зниження температури. До цього часу використовувався привід, підібраний відповідно до розміру клапана та стану згущення медіуму перед введенням у систему. Не передбачалося, що застигаюча шоколада може погіршувати роботу приводу і пошкоджувати клапан.

Людина тримає у руках пневматичний привід із встановленим електромагнітним клапаном NAMUR та кінцевим вимикачем для сигналізації положення.

Ми підібрали пневматичний привід, збільшений на один розмір, разом з електроклапаном NAMUR та кінцевим вимикачем для сигналізації положення приводу. Використання в теорії занадто великого приводу дозволило забезпечити правильну роботу системи при транспортуванні як рідкої, так і застигаючої шоколаду. Запас потужності є достатнім, щоб привід міг працювати без затримок, завдяки чому кульовий кран без перешкод відкриває та закриває потік середовища. Ця невелика зміна підвищила ефективність роботи підприємства, усунула несправності та дорогі ремонти і/або необхідність заміни компонентів на нові. Варто зазначити, що вибрані нами продукти придатні для роботи в контакті з харчовими продуктами. Слід пам'ятати, що харчова промисловість має ряд стандартів, яким повинні відповідати пристрої, що використовуються на підприємствах.

Оптимізація процесів Не стандартне рішення Підвищена
ефективність
Зниження
витрат
Продукт, що
використовується
в харчовій
промисловості

Де ще це рішення буде ефективним?

Таке рішення підійде для будь-якого підприємства, де транспортуються речовини, схильні до зміни щільності. Такі умови зустрічаються в харчовій промисловості (особливо на цукрових заводах, кондитерських фабриках, підприємствах з переробки овочів та фруктів), будівельній, хімічній та косметичній промисловості. Однак слід пам'ятати, що кожна програма має різні умови, тому її слід розглядати індивідуально. Зв'яжіться з нашими технічними та комерційними консультантами і дізнайтеся, які рішення оптимізують роботу вашого підприємства.

Харчова промисловість Хімічна промисловість Косметична промисловість Будівельна галузь

 

Вас може зацікавити:

Автор

Василь Огерук

Оператор

Графік роботи:

9:00 - 17:00