МИ ПРОПОНУЄМО

Транспортування вафельних ріжків для морозива з печі до форм за допомогою вакуумного захвату

Зміст

Транспортування вафель для морозива з печі до форм за допомогою вакуумного захвату

Приклад з практики – Як автоматизувати процес транспортування вафель для морозива?

Існуючий процес:

Вдосконалений процес:

Де ще можна застосувати це рішення?

 

Транспортування вафель для морозива з печі до форм за допомогою вакуумного захвату

Приклад з практики – Як автоматизувати процес транспортування вафель для морозива?

Виробник кондитерських виробів звернувся до нас з проханням підготувати план автоматизації процесу перенесення вафель для морозива з печі, в якій вони випікаються, до форми, що надає їм форму чашечки. До цього часу процес виконувався вручну працівником. Після впровадження нашого рішення працівник може виконувати інші завдання, а його присутність біля машини, що транспортує вафлі, потрібна лише наприкінці циклу їх пакування в картонні коробки.

Транспортування вафельних ріжків

Прочитайте опис нашого проекту і дізнайтеся, як ми допомогли клієнту підвищити виробничу ефективність, знизити витрати та поліпшити охорону праці на його підприємстві.

Наше рішення В ДІЇ

Клієнт з харчової галузі звернувся до нас з бажанням автоматизувати процес перенесення вафель з печі до форми, яка надає їм форму чашки. Після ознайомлення зі специфікою виробничої лінії ми спроектували вакуумний захват, який підвищив ефективність роботи.

Існуючий процес:

  • На підприємстві виробляють вафлі для морозива.
  • Тісто випікається в печі, а потім поміщається в спеціальну форму, яка надає йому форму чашки.
  • Працівник перекладає вафлі у форми вручну. Він постійно прикріплений до даної посади.
  • Неправильно захоплені продукти пошкоджуються.
  • З огляду на роботу біля печі, що досягає високих температур, існує підвищений ризик нещасного випадку.

Вдосконалений процес:

Ми розробили автоматизований вакуумний захват. До робота підібрали пневматичні елементи та систему управління. Використали безконтактну присоску розміром 60 мм, встановлену на кінці плеча, прикріпленого до поворотного пневматичного столу, що відповідає за рух плеча на 180° по осі X. Цей стіл встановлений на компактному антиротаційному циліндрі, який відповідає за лінійний рух руки по осі Y. Все це керується моностабільними електроклапанами 5/2. Для регулювання швидкості роботи використовуються дросельно-зворотні клапани. Завдяки безконтактному характеру присоски NF не відбувається безпосереднього контакту матеріалу, що всмоктується, з вафелькою. Крім того, в процесі транспортування витрачається невелика кількість стисненого повітря.

Після автоматизації процес не вимагає постійної присутності працівника на робочому місці. Тепер ним може керувати працівник, який працює за ротаційним графіком. Впроваджені зміни прискорили процес транспортування вафель до форм, сприяли значному зниженню витрат, пов'язаних з наймом працівника, який обслуговує процес, дозволили контролювати якість продукції (зменшився відсоток пошкоджених вафель), а також зменшили ризик нещасного випадку під час контакту працівника з розігрітою піччю.

Де ще можна застосувати це рішення?

Побудований з безконтактної присоски, обертового столу, компактного силового приводу, електроклапанів і дросельно-зворотних клапанів, вакуумний захват чудово підходить для транспортування делікатних елементів, таких як кондитерські вироби (тістечка, пончики, булочки) або інші харчові продукти. Його також можна використовувати для транспортування картону та паперу, кераміки, скла та дзеркал, компакт-дисків, DVD-дисків, друкованих плат, губок тощо.

Якщо на вашому підприємстві відбуваються процеси, які ви хотіли б автоматизувати, зв'яжіться з нами. Ми відвідаємо ваш завод і допоможемо підібрати рішення, що підвищують продуктивність, знижують витрати та покращують безпеку праці.

Автор

Василь Огерук

Оператор

Графік роботи:

9:00 - 17:00

Вас також може зацікавити: