МИ ПРОПОНУЄМО

Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно вимог якості?

Зміст

Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?

Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв

1. Стиснене повітря – контакт з харчовими продуктами (продуктом)?

2. Зовнішні умови – оточення:

3. Розташування компресорної:

4. Компресор:

5. Резервуари під тиском:

6. Мережа стисненого повітря:

7. Температура навколишнього середовища - у місцях відбору

8. Клас якості стисненого повітря:

9. Система очищення:

 

Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?

Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв

Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв. Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?

Стиснене повітря зазвичай використовується в харчовій промисловості в таких процесах, як привід машин, наповнення, змішування, порціонування, сортування, транспортування та пакування. Під час виконання вищезазначених завдань відбувається прямий або непрямий контакт між стисненим повітрям та харчовими продуктами.

Нижче наведено перелік питань, які слід врахувати при виборі компонентів або перед модернізацією мережі стисненого повітря.

Запрошуємо також проконсультуватися з фахівцями ПНЕВМАТ, які пропонують допомогу в оптимізації та детальному виборі обладнання.

1. Стиснене повітря – контакт з харчовими продуктами (продуктом)?

Безпосередньо

Опосередковано

2. Зовнішні умови – оточення:

Де знаходиться повітрозабірник? Вплив на температуру повітря, що засмоктується з навколишнього середовища в компресорну.

Потенційні забруднення повітря, що всмоктується в компресори?

Наявність значної концентрації пилу, вихлопних газів, дорожній рух, гази, що викидаються виробничими підприємствами, розташованими поблизу?

Лінія автоматичного наповнення ємностей, де пневматичні клапани та трубопроводи забезпечують точне дозування продуктів у стаканчики.

3. Розташування компресорної:

У виробничій будівлі?

В окремій будівлі, на відстані від виробничого цеху?

Електропостачання з однієї центральної компресорної?

Працівники використовують промислові машини з пневматичним керуванням для переробки та фасування продуктів у харчовій промисловості.

4. Компресор:

Тип компресорів/компресора: тип, робочий тиск, мастильний – безмастильний, робочі параметри, технічний стан.

Які компресори та системи обробки використовувалися раніше?

Характер потреб у стисненому повітрі (постійні/змінні) для машин?

Передбачувані зміни/збільшення потреб у стисненому повітрі?

Таблиця показує рівні фільтрації: від грубої (25 мкм) до стерильної (0,01 мкм), включаючи сепарацію води, аерозолів, олії, запахів та мікроорганізмів.

5. Резервуари під тиском:

 

Технічний стан (корозія?)

Місце встановлення (всередині / зовні та перед або за станцією осушення)

Зливи конденсату?

6. Мережа стисненого повітря:

Технічний стан (корозія, негерметичність, забруднення)

Конфігурація (довжина, діаметр, матеріал, форма, проходження: у цеху / ділянки зовні?)

7. Температура навколишнього середовища - у місцях відбору

Стиснене повітря використовується при температурі приблизно 0-4 або нижче?

8. Клас якості стисненого повітря:

Чи необхідний високий клас згідно ISO 8573 для всіх пристроїв на підприємстві?

Приклади рекомендацій наведено в таблиці нижче (на прикладі фільтрації Beko Technologies):

Схема показує подачу стисненого повітря через фільтри CLEARPOINT до стерильного клапана, після чого очищене повітря надходить у виробничий процес.

9. Система очищення:

Попередня/кінцева фільтрація

Стерильна фільтрація

Видалення та очищення конденсату (зливи, сепаратори вода-масло – якщо є)

Осушувач повітря

Вимірювання мережі стисненого повітря

Приклади вимог до якості повітря залежно від застосування – Класи ISO залежно від застосування:

Застосування Клас ISO
Пил H2O Олія
Пакувальне обладнання 4 3 3
Пневматичні приводи систем 3 3 5
Пневматичні двигуни 3 3 - 1 3
Застосування Клас ISO
Пил H2O Олія
Прецизійні регулятори тиску 3 2 3
Виробництво продуктів харчування та напоїв 2 6 - 3 1
Пневматичний транспорт 2 3 4
Пневматичні апарати та пристрої 2 3 3
Пневматичні системи керування 2 2 3
Пневматичні підшипники 2 2 3
Повітряні турбіни 2 2 3
Виготовлення фотоматеріалів 1 1 1
Фармацевтична промисловість 1 1 1
Виробництво напівпровідників 1 1 1
Вас може зацікавити:

Автор

Василь Огерук

Оператор

Графік роботи:

9:00 - 17:00