МИ ПРОПОНУЄМО
Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно вимог якості?
Зміст
Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?
Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв
1. Стиснене повітря – контакт з харчовими продуктами (продуктом)?
7. Температура навколишнього середовища - у місцях відбору
8. Клас якості стисненого повітря:
Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?
Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв
Стиснене повітря в харчовій промисловості та виробництві напоїв. Як оцінити потреби та вибрати систему очищення відповідно до вимог якості?
Стиснене повітря зазвичай використовується в харчовій промисловості в таких процесах, як привід машин, наповнення, змішування, порціонування, сортування, транспортування та пакування. Під час виконання вищезазначених завдань відбувається прямий або непрямий контакт між стисненим повітрям та харчовими продуктами.
Нижче наведено перелік питань, які слід врахувати при виборі компонентів або перед модернізацією мережі стисненого повітря.
Запрошуємо також проконсультуватися з фахівцями ПНЕВМАТ, які пропонують допомогу в оптимізації та детальному виборі обладнання.
1. Стиснене повітря – контакт з харчовими продуктами (продуктом)?
Безпосередньо
Опосередковано
2. Зовнішні умови – оточення:
Де знаходиться повітрозабірник? Вплив на температуру повітря, що засмоктується з навколишнього середовища в компресорну.
Потенційні забруднення повітря, що всмоктується в компресори?
Наявність значної концентрації пилу, вихлопних газів, дорожній рух, гази, що викидаються виробничими підприємствами, розташованими поблизу?
3. Розташування компресорної:
У виробничій будівлі?
В окремій будівлі, на відстані від виробничого цеху?
Електропостачання з однієї центральної компресорної?
4. Компресор:
Тип компресорів/компресора: тип, робочий тиск, мастильний – безмастильний, робочі параметри, технічний стан.
Які компресори та системи обробки використовувалися раніше?
Характер потреб у стисненому повітрі (постійні/змінні) для машин?
Передбачувані зміни/збільшення потреб у стисненому повітрі?
5. Резервуари під тиском:
Технічний стан (корозія?)
Місце встановлення (всередині / зовні та перед або за станцією осушення)
Зливи конденсату?
6. Мережа стисненого повітря:
Технічний стан (корозія, негерметичність, забруднення)
Конфігурація (довжина, діаметр, матеріал, форма, проходження: у цеху / ділянки зовні?)
7. Температура навколишнього середовища - у місцях відбору
Стиснене повітря використовується при температурі приблизно 0-4℃ або нижче?
8. Клас якості стисненого повітря:
Чи необхідний високий клас згідно ISO 8573 для всіх пристроїв на підприємстві?
Приклади рекомендацій наведено в таблиці нижче (на прикладі фільтрації Beko Technologies):
9. Система очищення:
Попередня/кінцева фільтрація
Видалення та очищення конденсату (зливи, сепаратори вода-масло – якщо є)
Вимірювання мережі стисненого повітря
Приклади вимог до якості повітря залежно від застосування – Класи ISO залежно від застосування:
Застосування | Клас ISO | ||
---|---|---|---|
Пил | H2O | Олія | |
Пакувальне обладнання | 4 | 3 | 3 |
Пневматичні приводи систем | 3 | 3 | 5 |
Пневматичні двигуни | 3 | 3 - 1 | 3 |
Застосування | Клас ISO | ||
---|---|---|---|
Пил | H2O | Олія | |
Прецизійні регулятори тиску | 3 | 2 | 3 |
Виробництво продуктів харчування та напоїв | 2 | 6 - 3 | 1 |
Пневматичний транспорт | 2 | 3 | 4 |
Пневматичні апарати та пристрої | 2 | 3 | 3 |
Пневматичні системи керування | 2 | 2 | 3 |
Пневматичні підшипники | 2 | 2 | 3 |
Повітряні турбіни | 2 | 2 | 3 |
Виготовлення фотоматеріалів | 1 | 1 | 1 |
Фармацевтична промисловість | 1 | 1 | 1 |
Виробництво напівпровідників | 1 | 1 | 1 |
Автор