МИ ПРОПОНУЄМО
Сушіння скляних пляшок перед етикетуванням
Содержание
Сушіння скляних пляшок перед етикетуванням за допомогою бокового каналу та повітряних ножів
Приклад з практики – Як ефективно висушити скляні пляшки перед етикетуванням?
Де ще можна застосувати це рішення?
Сушіння скляних пляшок перед етикетуванням за допомогою бокового каналу та повітряних ножів
Приклад з практики – Як ефективно висушити скляні пляшки перед етикетуванням?
Виробники безалкогольних та алкогольних напоїв часто стикаються з проблемами на етапі маркування скляних пляшок. Адже харчова промисловість вимагає особливої уваги до стерильності упаковки продуктів, призначених для споживання, тому пляшки перед наповненням повинні бути ретельно вимиті та продезінфіковані. Однак трапляється, що пляшки, які відразу після миття надходять на етикетування, є занадто вологими. Краплі води накопичуються під поверхнею етикетки, що призводить до її зміщення або повного відклеювання від скла. Якщо ваше підприємство займається виробництвом газованих напоїв, соків, води, пива або інших харчових продуктів, що зберігаються в скляній тарі, запрошуємо вас ознайомитися з наступною статтею, з якої ви дізнаєтеся, як поліпшити процес сушіння пляшок перед їх етикетуванням.
Одним з об'єктів, які часто скаржаться на недостатньо висушені пляшки, є пивоварня. У клієнта саме цієї галузі ми простим способом повністю усунули проблему та оптимізували роботу підприємства.
Існуючий процес:
- скляні пляшки для пива повинні бути стерилізовані – вимиті та продезінфіковані перед розливом,
- виробник наклеює на пляшку етикетку з інформацією про продукт та марку,
- згідно з вимогами харчової промисловості, пляшки після миття відразу ж надходять на етикетування та розлив,
- скло покрите краплями води, які спричиняють відклеювання етикетки,
- необхідність повторного наклеювання етикетки на пляшку призводить до подовження процесу та додаткових витрат.
Вдосконалений процес:
Щоб ретельно висушити скляні пляшки для пива перед їх етикетуванням, наш консультант запропонував рішення, адаптоване до вимог виробничої лінії пивоварні. Встановлення бокового канального повітродувки та круглих повітряних ножів виявилося найкращим рішенням. Повітродувка була розміщена поблизу транспортної лінії. Завдяки цьому тепле повітря, що транспортувалося шлангами до ножів, одночасно обдувало пляшки з обох боків, злегка нагріваючи їх, завдяки чому клей набагато краще і швидше склеював етикетку з пляшкою. Вимірювання вологості пляшки після обдування повітрям з ножа показали, що було усунуто приблизно 70% вологи, що поліпшило роботу і значно прискорило процес. Крім того, завод мінімізував витрати етикеток і виключив пов'язані з цим фінансові втрати.
![]() |
![]() |
![]() |
Скорочений робочий час |
Економічно ефективне рішення |
Автоматизація процесів |
Де ще можна застосувати це рішення?
Бічні повітродувки разом з повітряними ножами також підходять для осушення упаковок з інших матеріалів, наприклад металу, а також пляшок, банок або флаконів з нерівною поверхнею. Найчастіше вони використовуються в харчовій, хімічній та косметичній промисловості.
![]() |
![]() |
![]() |
Харчова промисловість | Фармацевтична та косметична промисловість | Хімічна промисловість |
У вищезазначеній статті ми представили лише один проект, який збагачує наш досвід співпраці з підприємцями харчової промисловості. Запрошуємо також ознайомитися з кейс-стаді «Як підвищити ефективність транспортування сипучих матеріалів?» та іншими публікаціями в нашому технічному блозі.
Автор